LMP: a kormány nem akarja felszámolni az energiaszegénységet

A kormány nem akarja felszámolni a lakosság mintegy harmadát sújtó energiaszegénységet – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján az LMP szóvivője, aki közölte: pártja évi 600 milliárd forintos szociális alapú energetikai felújítási programot javasol, és szorgalmazza, hogy ismét lehessen szélerőműveket építeni az országban.

Süveg Anna kijelentette: a fosszilis forrásokra épített energiapolitika zsákutca. Az erőforrások ugyanis fogynak és egyre nehezebb azokat kitermelni. Ahhoz, hogy gyermekeinknek, unokáinknak élhető környezetet hagyjunk hátra, a megújuló energiaforrások használatát kell támogatni – mondta.
Szerinte a rezsicsökkentéssel a nagy fogyasztású felhasználók spórolhattak jelentősen, de a rezsicsökkentés módosításával is probléma van, hiszen azoknak is a magasabb díjat kell fizetniük, akik önhibájukon kívül nem tudták korszerűsíteni otthonaikat. Rámutatott: az alacsony jövedelműek döntő többsége pedig még mindig fával vagy szeméttel fűti otthonát.
Az LMP szerint először meg kell határozni, kit sújt az energiaszegénység. Majd segíteni kell az alacsonyabb jövedelműeket az energetikai felújításban.
Kijelentette: a gazdasági szereplők fogyasztását mérsékelni kell, a lakosság számára viszont ehhez az államnak kell segítséget nyújtania.

MTI/LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!