LMP: a kormány titkolózik

Az atomenergia használatakor a nyilvánosság, a szakmaiság és a biztonság a legfontosabb alapelvek, ezzel szemben a kormány a titkolózást, a kiszervezést és a politikai irányítást választotta – jelentette ki az LMP frakcióvezetője szombaton, online sajtótájékoztatón.

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kabinet nem tudja belátni, milyen súlyosan hibás döntéseket hozott, és ezeket továbbiakkal tetézi.
Ráadásul „az érdemi információkat (.) Paks II. engedélyének elbukása kapcsán titkosítják” – tette hozzá.
Olyan hibás döntéseket hoznak, mint például a gödörásás engedélyezése a fő engedélyek hiányában – hangoztatta a frakcióvezető.
A kormány zsákutcába jutott a nukleáris hulladékok, a kiégett fűtőelemek végleges elhelyezésével kapcsolatban. Az elmúlt időszakban hozott döntések kifejezetten hátrányosak Pécs és Baranya megye szempontjából – mondta Keresztes László Lóránt.
Ha a kormány továbbra is titkolózik, akkor az LMP jogi eszközökhöz folyamodik, hogy a magyar közvélemény végre tájékoztatást kapjon arról, miként áll a paksi bővítés. Az ellenzéki párt meggyőződése, hogy a projektről nem Moszkvában, zárt ajtók mögött kell tárgyalni – fűzte hozzá.
Álláspontjuk szerint le kell állítani az „ezer sebből vérző” beruházást – jelentette ki Keresztes László Lóránt.
Kóbor József, Pécs LMP-s önkormányzati képviselője azt mondta, egész Európában hatalmas probléma, hogy hová helyezzék el a radioaktív hulladékot.

MTI / LMP sajtó

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!