LMP: a kormánynak van titkolni valója

Az LMP országos elnökségének titkára szerint a kémszoftveres megfigyelési ügy azt mutatja, hogy a kormánynak van titkolni valója és akár törvénysértésre is hajlandó azért, hogy információt gyűjtsön a politikai ellenfeleiről.

Ungár Péter hétfői, online sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Fidesz képviselői bejelentették: nem tartják azt indokoltnak, ezért nem vesznek részt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Azt ellenzéki képviselők azután kezdeményezték az ülés összehívását, hogy egy cikkben megjelent: több ellenzéki újságírót, üzletembert és közéleti szereplőt figyeltek meg Magyarországon egy izraeli kémszoftverrel.

A politikus kijelentette: Magyarországon törvények szabályozzák, mikor lehet valakiről adatot gyűjteni, a megfigyelés pedig szerinte minden szempontból illegális volt.

Ungár Péter elmondta azt is: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemrég azt jelentette be, hogy az ügyben az információs hivatal vezetőjétől kér tájékoztatást.

Az LMP-s politikus szerint a kormány vagy eltitkol valamit, vagy nem tudja, mi folyik az országban. Egy valami azonban szerinte nyilvánvaló: van titkolni valója a kabinetnek.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!