LMP: a kormánypártok is segítsenek megvédeni a nagy tavainkat!

Az LMP arra szólítja fel a kormánypártokat, támogassák az ország nagy tavainak védelmét célzó országgyűlési határozati javaslatot.

Schmuck Erzsébet, a parlament fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke keddi online sajtótájékoztatóján elmondta: egy civil kezdeményezés, a Nagy Tavak Koalíció kérte fel az általuk készített javaslat beterjesztésére, és arra, nyerje meg az ügyhöz a parlamenti frakciókat.

Az ellenzéki összefogás pártjai támogatják is a kezdeményezést, a kormánypártok azonban nem reagáltak megkeresésére – mondta el az LMP társelnöke. Hozzátette: félő, hogy a kormánypártok gazdasági, politikai érdekeik miatt nem fogják támogatni az indítványt. Nekik a nagy tavak megvédése nem érdek, sokkal inkább a lenyúlásuk a fontos – mondta.

Schmuck Erzsébet szerint az elmúlt években a fideszes oligarchák egyszerűen megszállták a Balatont, a Fertő tavat és a Velencei-tavat, ami miatt „lassan sehol sem lehet sétálni a parton”. Szabad strandokat szüntettek meg, nádasokat irtottak ki, lebetonozták a partot, hatalmas luxusszállodákat építettek – sérelmezte az ellenzéki képviselő, aki szerint mindezek árfelhajó hatása miatt egy balatoni nyaralás egyre elérhetetlenebb egy átlagos családnak, de súlyos ökológiai károk is keletkeztek.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!