LMP: a környezetszennyező cégek fizessék a gazdaság átalakításának költségeit!

Az Orbán-kormánnyal ellentétben az LMP a környezetszennyező cégekkel fizettetné a gazdaság klímabarát átalakításának költségeit – jelentette ki vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

Az online is közvetített eseményen az ellenzéki politikus azt mondta: Magyarországon az emberek fizetnek a klímaváltozásért leginkább felelős nagyvállalatoknak, pedig fordítva kellene.

Kifogásolta, hogy stratégiai partnerség címén állami támogatást és adókedvezményeket kap például a Coca-Cola vagy az ExxonMobil. Utóbbit az „egyik legnagyobb klímagyilkosnak” nevezte. Hozzátette, hogy az olajvállalat 1982-es belső jelentése már foglalkozott a fosszilis energiahordozók és a klímaváltozás összefüggéseivel, de ezt nem hozták nyilvánosságra, és csak tavaly több mint 40 millió dollárt költöttek klímaváltozást tagadó közéleti szereplők pénzelésére.

Az emberek többsége a „szennyező fizet” elvét vallja, és kormányra kerülve az LMP mindent meg is fog tenni ennek érvényesítéséért – hangsúlyozta Ungár Péter. Hozzátette: annak, aki mindezzel egyetért, 2022-ben a kormányváltásra kell szavaznia.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!