LMP: a magyarok békét és egy normális országot akarnak

A magyarok egy normális országban akarnak élni és békét akarnak itthon, a térségben és Európában is – hangsúlyozta Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és az egyesült ellenzék képviselőjelöltje párttársával, Ungár Péterrel, valamint Cseh Katalinnal, a Momentum európai parlamenti képviselőjével közös sajtótájékoztatóján szombaton, Sülysápon.

Ungár Péter az online is követhető sajtótájékoztatón azt emelte ki, hogy az ukrajnai háborút Orbán Viktor miniszterelnök szövetségese, Vlagyimir Putyin orosz elnök kezdte, így akkor lesz béke, ha Putyin és Oroszország felhagy a háborús cselekményekkel.

„Ahogy egy fideszes képviselő korábban fogalmazott, két fontos dolog van, hogy a ruszkik menjenek haza és hogy legyen béke. Mi mindannyian ezzel értünk egyet” – hangsúlyozta, és sajnálatát fejezte ki, amiért a Fideszben nem ezzel értenek egyet.

Kijelentette azt is, hogy az emelkedő élelmiszerárakhoz és megélhetési költségekhez csak akkor kapnak majd segítséget az emberek, ha kormányváltás lesz.

Cseh Katalin szerint a népirtó háború közepette civilek segítik a határnál a menekülőket, ezért feltette a kérdést: hol van a kormány és mit csinál? Hol van a miniszterelnök, amikor Kijevben kellene lennie korábbi közép-európai szövetségeseivel? – sorolta kérdéseit.

Szerinte a választás tétje, hogy az ország a jövőben egy háborús bűnössel barátkozik vagy az európai közösséggel, „amely megvéd minket és ahová tartozunk”. Az is a választás tétje szerinte, hogy megérkeznek-e az országba az uniós fejlesztési források.

Schmuck Erzsébet szerint Czerván György fideszes politikus, aki huszonnégy éve Sülysáp és környékének képviselője, nem tett eleget a választókerületért. A legnagyobb problémák közé sorolta, hogy nincs elegendő munkahely, az emberek ezért utazni kényszerülnek, a közlekedés színvonala viszont gyalázatos – fogalmazott.

Kijelentette azt is, hogy Czerván György a 31-es főút felújítását 1985 óta ígéri, hiszen akkor indult először országgyűlési képviselőjelöltként a Hazafias Népfront jelöltjeként, az MSZMP támogatásával.

Komoly gondnak nevezte az egészségügyi ellátás helyzetét is, és azt ígérte: megválasztása esetén azért fog dolgozni, hogy Sülysáp élhető, fenntartható és fejlődő kisváros legyen.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!