LMP: a mi generációnk az utolsó, amely még tehet az élhető jövőért

Bírálta a kormány zöld konzultációját az LMP társelnöke és új kérdéseket is javasolt ahhoz. Schmuck Erzsébet szerint a kabinet nem valódi kérdéseket tesz fel, cselekedeteivel pedig csak a „haveroknak” kedvez.

A politikus keddi online sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormány csupa olyan kérdéseket tesz fel, amelyekre minden ember támogatóan reagál. Ilyen például az illegális szemétlerakók felszámolását vagy a faültetést érintő kérdés, de azzal is mindenki egyetért, hogy a nagy szennyezők fizessék meg az okozott károkat.

A kormány cselekedetei azonban szerinte inkább a haveroknak kedveznek, mint a közös zöld céloknak – fűzte hozzá. Szerinte, ha a kabinetnek valóban fontos lenne a környezetvédelem, akkor nem „herélte volna ki” az ellenzék által benyújtott klímatörvényt, és az ország nem lenne sereghajtó az unióban a klímacéljaival.

Ha a szennyezőknek kellene fizetni – amit a politikus helyesel -, akkor nem kellett volna a kormánynak adóparadicsomot teremteni a környezeti károkat okozó nagyvállalatoknak, és a szennyező akkumulátorgyárak helyett inkább a zöld gazdaságot kellene támogatni – mondta.

Schmuck Erzsébet kérdéseket is javasolt egy zöld konzultációhoz. „Akarjuk-e a földrengésveszélyes, drága és környezetszennyező Paks 2-t? Szeretnénk-e visszakapni a tavaink partjait, kiszabadítva a Fidesz közeli oligarchák markából? Fizessenek-e több adót a környezetszennyező nagyvállalatok és kapják-e inkább az állami támogatásokat a magyar kis- -s közepes vállalkozások?” – sorolta ezeket.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!