LMP: a munkából élők 80 százaléka jobban járna az LMP progresszív adózási javaslatával

Progresszív, többkulcsos személyi jövedelemadózást javasol az LMP, amellyel a munkából élők 80 százaléka jobban járna – mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Csárdi Antal frakcióvezető-helyettes.

Kifejtette: három kulcsot alkalmaznának az egyre növekvő jövedelemszakadék mérséklése érdekében.

A minimálbért keresők nem fizetnének adót, 500 ezer forintig pedig 12 százalékot szednének be a minimálbér szintje feletti jövedelmekre. Hangsúlyozta: a félmillió forint alatt keresők így akár 40-50 ezer forinttal több pénzből gazdálkodhatnának egy hónapban.

Az LMP a legfelső adókulcsot 25 százalékban határozná meg, de – mondta el Csárdi Antal – bruttó 1 millió forintos bérig így is mindenki több tízezer forinttal többet keresne nettóban. Nagyobb közteher csupán a 1,5-2 millió forintos fizetéssel rendelkezőkre hárulna – közölte.

Csárdi Antal kijelentette: a társadalmi fenntarthatóság és az igazságosság elve azt követeli az ország vezetésétől, ne nézze tétlenül, hogy a szegények egyre szegényebbek, a gazdagok pedig még gazdagabbak legyenek.

Számolja ki hogyan változna a személyi jövedelem adózása, ha a Fidesz egykulcsos rendszere helyett az LMP többkulcsos (progresszív) rendszerét vezetnénk be!

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!