LMP: a természet védelme nem ablakon kidobott pénz

Az LMP szerint a természet védelme nem ablakon kidobott pénz, hanem „jelenünk és jövőnk, gyermekeink és civilizációnk védelme” – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Schmuck Erzsébet a biológiai sokféleség nemzetközi napjára felhívva a figyelmet közölte, a magyar folyók természetes árterületeinek több mint 90 százaléka elpusztult, a biológiai sokféleség pedig még a természetvédelmi területek többségén is lassan, de biztosan csökken.

„Saját szemünkkel láthatjuk a felelőtlen ember okozta ökológiai katasztrófát a Sajón, melynek teljes élővilága kipusztult” – hangsúlyozta.

Az LMP politikusa kitért arra is, hogy Magyarországon például a katicabogarak és a fecskék száma is radikálisan csökkent a gazdasági célú erdőirtás, a környezetszennyezés, a városok, az utak, az ipari üzemek és a luxusberuházások miatt elvett zöld területek, az ipari mezőgazdaság, az emberi önzés és butaság miatt.

Az LMP sok olyan javaslatot tett az Országgyűlésben az elmúlt évtizedben, amely a Kárpát-medence biológiai sokféleségének védelmét szolgálta – idézte fel Schmuck Erzsébet.

Kiemelte: „nem sok időnk maradt, kérdés, hogy a jelenlegi hatalom megérti-e, mi a tét”.

„Ahogy a mondás is tartja: ha kivágod az utolsó fát, kifogod az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető” – tette hozzá az ellenzéki párt társelnöke.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!