LMP: Áder szerint a Fideszre nem lehet számítani

Áder János középiskolásoknak tartott előadást a klímaváltozásról, amivel egy normális országban semmi probléma nem lenne. Magyarországon viszont a köztársasági elnök a függetlenség látszatára sem ügyelve a Fidesz kommunikációs osztálya által megírt szöveget mondta föl. A jól hangzó panelek mögött nincs valódi cselekvés, a köztársasági elnök csak a kormány zöldre festéséhez asszisztált.

A fiatalok hallhatták: a Fideszre nem lehet számítani a klímaváltozás elleni küzdelemben. A klímapolitika kimerül egy-egy kirakatintézkedésben, mint a Zöld Busz Program, ami persze önmagában fontos, de összességében nagyon kevés.

Áder János beszélt a napelemek gyors terjedéséről, de azt már elhallgatta, hogy a kapacitás nagy részét NER-közeli befektetők zöldterületre, termőföldre telepítik, miközben a háztetők üresen maradnak. Hol vannak a közösségi napenergia projektek?

A köztársasági elnök nem ejtett szót a Magyarországon indokolatlanul és értelmetlenül tiltott szélerőművekről, elfelejtette a szennyezők megadóztatását, az autóforgalom csillapítását és az épületszigetelést. Eszébe sem jutnak olyan tényezők, mint az ökológiai mezőgazdaság támogatása, az élelmiszertermelés és pazarlás anomáliái.

Áder János szavai csak megerősítik azt a hitünket, hogy Magyarországon zöld miniszterelnökre, zöld fordulatra van szükség, amihez az LMP jelenti a zöld garanciát.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!