LMP: alig tartalmaz „zöld” elemet a közös uniós agrárpolitika

Bírálta az Európai Parlament által kedden elfogadott közös uniós agrárpolitikát az LMP országgyűlési képviselője, Ungár Péter szerdai online sajtótájékoztatóján. Közölte: a dokumentum csak az agrármultiknak kedvez, abba a zöldek javaslatai alapvetően nem kerültek bele.

Távolabbra került az LMP régóta hangoztatott követelése, hogy Magyarországon magyar paradicsomot áruljanak a boltok – jelentette ki a politikus.

Az új uniós agrárpolitika ugyanis azt eredményezi, hogy a helyi, családi gazdaságok által előállított termékek kevésbé lesznek versenyképesek – mondta.

Az agrárrendszer szerinte továbbra is a nagyipari, nagybirtokos mezőgazdaságnak kedvez.

Kifogásolta azt is, hogy a közös agrárpolitika csak néhány, és rendkívül gyenge „zöld” elemet tartalmaz.

A politikus kijelentette: akik megszavazták a közös uniós agrárpolitikát, olyan pártokhoz tartoznak, amelyek valójában nem gondolják komolyan, hogy meg kell változtatni a gazdasági rendszert azért, hogy csökkenjen a klímaváltozás mértéke.

Kijelentette: Magyarországnak ezért olyan kormányra van szüksége, amely az uniós tárgyalásoknál a családi gazdaságok és a lokális élelmiszertermelés oldalára áll, nem az agrármultikat támogatja.

Ez szerint részben kormányváltással érhető el, valamint azzal, ha az új kabinetben az LMP-nek a lehető legnagyobb hangja lesz.

„Mert mondani magáról mindenki tudja, hogy zöld, de akiknek a politikai közössége tegnap támogatta ezt a javaslatot, az sok minden, de nem zöld” – fogalmazott.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!