LMP: állami segítséget kell nyújtani az önkormányzatoknak

Az LMP konkrét intézkedéscsomag megvalósítását sürgeti az önkormányzatok megsegítésére a megnövekedett rezsiszámlák miatt.

Hohn Krisztina, az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője pénteki, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: a családok körében is fel kell mérni az energiaszegénység mértékét.
A politikus a javaslataik között említette az épületenergetikai felújítási tevékenység valamint a környezetbarát hőszigetelő anyagok áfájának 5 százalékra csökkentését, és azt mondta: állami forrásból kellene korszerűsíteni az önkormányzati épületeket.
Az LMP egy parlamenti határozati javaslatban a közvilágításra és más, növekvő rezsikiadásokra is pluszforrásokat javasol az önkormányzatoknak. Úgy folytatta: pártja a Magyar Önkormányzatok Szövetségének azon javaslatát is támogatja, amely szerint az önkormányzati rezsidíjakat is ársapkával kellene szabályozni.
Az ellenzéki párt emellett kiszélesítené a szociális tűzifaprogramot, de a kéményseprésre is több állami forrást biztosítana, hogy minél több ellenőrzést lehessen végezni – mondta.
Hohn Krisztina kitért arra: a helyhatóságoknak már eddig is spórolniuk kellett, mivel a kormány mostohagyerekként kezelte őket, további tartalékaik pedig nincsenek. Hangsúlyozta: egy 50 millió forintos költségvetésű önkormányzat nem tudja kigazdálkodni az eddigi 1,5 millió forintos közvilágítási számlájának a tízszeresét.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!