LMP: át kell állni a megújuló energiára

Az LMP szerint át kell állni a megújuló energia felhasználására, így évente 15 ezer magyar ember életét lehetne megmenteni.
    Süveg Anna LMP-szóvivő szombaton, a Föld napja alkalmából tartott online sajtótájékoztatóján azt mondta: az emberi tevékenység miatt kell szembenézni az éghajlatváltozással, a levegőszennyezéssel, a vízhiánnyal, a termőföldek kimerülésével és az erdős területek csökkenésével, ugyanakkor „a fosszilis energiát is túlhasználjuk”.
    „Az LMP – Magyarország Zöld Pártjának kristálytiszta víziója van bolygónk jövőjéről: a megújuló energiákra való átállás ehhez a nulladik lépés” – hangsúlyozta. Hozzátette: a nap- és szélenergia szélesebb körben való elterjesztése, a geotermikus energia kiaknázása és egyéb megújuló energiaforrások használata elengedhetetlen feltétele annak, hogy végre magunk mögött hagyjuk a fosszilis energiától való függésünket.
    Hangsúlyozta, hogy a tiszta zöldenergia jobb levegőminőséget hozna, így véleménye szerint nem kellene évente 15 ezer magyar embernek meghalnia a levegőszennyezettség miatt.
    „Sajnos ki kell mondanunk, hogy a Fidesz-kormány bűnös mulasztásban van szinte minden olyan kérdésben, ami a Föld és hazánk fenntarthatóságát szolgálná” – fogalmazott Süveg Anna, hozzátéve, hogy az orosz fosszilis energiához való „ragaszkodásuk” és az akkumulátorgyárak építése „gyarmati sorba” taszítja Magyarországot és állandó, súlyos környezetszennyezéssel jár.
    A szóvivő szavai szerint ha az akkumulátorgyárak felépülnek, akkor a Föld napja nemzeti gyásznappá válhat.
MTI/LMP

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!