LMP: az agglomerációban évtizedes problémákat kell megoldani

Évtizedes problémák várnak megoldásra Budapest agglomerációjában – jelentette ki Hohn Krisztina, aki a Pest megyei 6. számú választókerületben indul az egyesült ellenzék színeiben az országgyűlési választáson.

Az LMP országgyűlési frakciójának tagja – Keresztes László Lóránt frakcióvezetővel közösen – a kerepesi HÉV-megállónál tartott online sajtótájékoztatót szerdán.

A térségben sok helyen vár megoldásra a víz- és szennyvízelvezetés, a mellékutak rendbetétele, az utak túlzsúfoltsága. Számos problémát pedig a túlnépesedés okoz, az, hogy az infrastruktúrafejlesztés nem követi a kiköltözők számát – sorolta Hohn Krisztina, hangsúlyozva: kormányváltás esetén a Gödöllő központú körzetre kiemelt figyelmet kell fordítani.

Keresztes László Lóránt azt emelte ki, hogy az önkormányzatok az agglomerációban sem képesek biztosítani az alapvető közszolgáltatásokat, mivel a kormány ehhez nem ad elegendő forrást, sőt a válság alatt újabb megszorításokkal sújtotta a helyhatóságokat.

Ez a kormány nem tekinti partnernek az önkormányzatokat – mondta, hozzátéve: ezen csak egy kormányváltás segíthet.

Beszámolt arról is, hogy az Egységben Magyarországért programjának megalkotását számos külső szakértő segítette, így készen állnak az égető agglomerációs problémák megoldására. A többi között a vízközműrendszer fenntartására, karbantartására is van koncepciójuk – jelezte.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!