LMP: az agrárminiszter a Fertő tó ügyében is lépjen fel!

Az LMP azt várja el Nagy István agrárminisztertől, hogy miután intézkedett a kisoroszi Szigetcsúcs védelmében, tegye ezt meg a Fertő tó esetében is.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „Nagy István most az egyszer kiállt a természet mellett” azzal, hogy lépéseket tett a Szentendrei-sziget csúcsán elindult beruházás leállítása érdekében, és utasítást adott annak az adminisztratív hibának a kijavítására, amely miatt a beruházás megkezdődhetett.

Hangsúlyozta: azt várják Nagy Istvántól, hogy ugyanígy lépjen fel a Fertő tó védelmében is, állítsa le a gazdag turistáknak szánt luxusberuházást, helyette kezdődjön el az eddigi károk felszámolása.

Emlékeztetett: a Fertő-Hanság Nemzeti Part területén mintegy 60 hektárnyi természetes élőhelyet „betonoznak le, építenek be”.

Az agrárminiszter azonban kiállt a beruházás mellett, az ugyanis szerinte nem jár természetkárosítással, nem sérül az élővilág – sérelmezte, hangsúlyozva: ez nincs így. Nem véletlenül tiltakoznak az ellen civilek és az LMP is – hangsúlyozta.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!