LMP: az önkormányzatoknak tudniuk kell, kinek szűnt meg a tb-jogosultsága

Akár a sürgős egészségügyi ellátástól is eleshet az a 76 ezer ember, akinek idén érvénytelenítette a társadalombiztosítását az állam – mondta Hohn Krisztina, az LMP frakciójának tagja. A politikus szerint az érintettek adatait át kellene adni az önkormányzatoknak, hogy azok segíteni tudjanak.

Hohn Krisztina pénteken, online sajtótájékoztatón elmondta: ha ezeket az embereket baleset éri vagy infarktust szenvednek, a sürgős ellátásuk esetén is fel kell tenni nekik a kérdést, kifizetik-e az ellátás költségét. Nemleges válasz esetén pedig akár meg is vonhatják tőlük a beavatkozást.

Az LMP képviselője szerint az államnak kötelessége gondoskodni az állampolgárairól, ezért ki kellene szűrni közülük a rászorulókat. Rámutatott: sokan lehetnek azok, akik nem is tudják, hogy megszűnt a társadalombiztosításuk.

Ha az önkormányzatok megkapnák az érintettek adatait, akkor a családsegítő szolgálaton keresztül felvehetnék velük a kapcsolatot, és segíthetnék őket például a törvény által biztosított ingyenes jogosultság megigénylésében.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!