LMP: be kell fektetni az alternatív energiákba!

Nem lehet mást tenni, mint befektetni az alternatív energiákba – jelentette ki csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján az LMP országgyűlési képviselője. Ungár Péter bírálta a kormányt, mert szerinte kétszínűen áll a „zöld” kérdésekhez.

A politikus nehezményezte, hogy sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem valamelyik helyettese nem vesz részt a glasgow-i klímacsúcson, hanem „Áder Jánost küldték”. Ungár Péter szerint ugyanis az államfő zöldpolitikája annyiból áll, „hogy különböző podcastokban mond szép dolgokat”.

Hozzátette: bár a kormány sokat beszél zöld dolgokról, távolmaradásuk a klímacsúcstól azt mutatja, hogy nem segíteni akarják a klímaváltozás elleni harcot, hanem megakadályozni azt. A kabinet valódi teljesítményét szerinte az mutatja, hogy 2013-tól 2019-ig 12 százalékkal nőtt Magyarország szén-dioxid-kibocsátása.

„Nincs más választás, mint cselekedni” – hangoztatta. Úgy azonban szerinte nem lehet, hogy például a Mátrai Erőműbe, vagyis a fosszilisenergia-felhasználásba tesznek állami pénzt, de úgy sem, hogy „a szélenergia Magyarországon tiltva van”.

Amíg nem költenek arra, hogy az alacsony keresetűek is szigetelni tudják az otthonaikat, és el tudják érni, hogy kevesebb energiát kell használniuk, addig nehéz lesz valódi rezsicsökkentésről beszélni – fogalmazott.

Azt hangsúlyozta: a jelenlegi ellenzékben az LMP a zöld garancia, amely eléri, hogy kormányváltáskor megvalósuljanak ezek a célok.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!