LMP: csak zöld fordulattal csökkenthető a rezsi

Csak zöld fordulattal, az alternatív energiákra való átállással csökkenthető a rezsi; erre az LMP a garancia – jelentette ki Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője keddi online sajtótájékoztatóján.

A politikus a magas energiaárakkal kapcsolatban tagadta, hogy az európai uniós klímastratégia okozná a drasztikus áremelkedést, miként azt a kormány állítja.

Közölte: az áremelkedés oka részben a koronavírus-járvány utáni fogyasztásnövekedés, de leginkább az, hogy a fosszilis energiát termelő nagy cégek kartelleznek, vagyis leosztják a piacot, ezzel mesterségesen felhajtva az árakat.

Mindez az alacsony jövedelmű háztartásokat érinti különösen, hiszen esetükben a kiadások nagy arányát teszi ki a rezsi – tette hozzá Ungár Péter.

A magyar kormány ugyanakkor más uniós országokkal együtt az áremelkedést az uniós klímaszabályokra fogja, és arra készül, hogy támadja azokat – mondta.

Éppen akkor kell a jövőben folyamatos árváltozással szembesülni, ha nem állunk át alternatív energiaforrásokra. Jobban tudjuk befolyásolni az árakat, ha magunk termeljük az energia nagy részét, és nem függünk a világpiaci trendektől vagy a kartellező cégektől – közölte.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!