LMP: egyre többen gondolják, hogy szükség van a megújuló energiaforrásokra

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint egyre többen gondolják azt, hogy szükség van a megújuló energiaforrások, vagyis a nap- és a szélenergia kihasználására a fosszilis energiahordozók helyett.

Kanász-Nagy Máté keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök a Fideszen belül megnyerheti a vitát arról, hogy továbbra is a fosszilis energiára hagyatkozzunk, és ezt a kormányátalakításban is érvényesítheti, de az országban elveszíti a vitát erről.
A képviselő radikális zöld fordulatot sürgetett, amely a megújuló energiák használatán, valamint az energiahatékonysági beruházásokon alapul. Ez azonban szerinte továbbra sem valósulhat meg, miután távozik az technológiai és ipari tárca éléről Palkovics László, valamint a közlekedési államtitkári posztról Vitézy Dávid, akik szerinte a kormányzat „legzöldebb” tagjai voltak.
A politikus emlékeztetett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira, aki elismerte: az ország jelentősen függ az orosz fosszilis energiától, és ez okozza a magas inflációt is. Kanász-Nagy Máté szerint a miniszter ezzel azt is elismerte, hogy az elmúlt tizenkét évben a kormány nem készítette fel az országot az energiaválságra. Sőt inkább ellentétes kormányzati lépések születtek – jegyezte meg.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!