LMP: folyóink védelme csak együttműködésben lehetséges

Összpárti együttműködésre van szükség a folyóink védelmében – mondta csütörtöki, online is követhető sajtótájékoztatóján az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke.

Keresztes László Lóránt közölte: ezen összefogás érdekében készített egy politikainyilatkozat-tervezetet, a róla szóló, kilencpártinak tervezett egyeztetésen azonban csupán az ellenzéki frakciók vettek részt. Ennek ellenére bízik abban, hogy előterjesztését konszenzussal fogadja majd el a Ház – közölte. Nemcsak belpolitikai szinten hordozna üzenetet a nyilatkozat, hanem a szomszédos országok számára is jelzésértékű lehetne – emelte ki.

A Sajó hónapok óta erősen szennyeződik Szlovákiában, de a kezelésében a szlovák és a magyar kormány is passzív volt – mondta, hozzátéve: emiatt jogszabályokat is módosítani kellene, amihez elengedhetetlen a konszenzus.

Keresztes László Lóránt követelte, hogy a szlovák kormány fordítson forrásokat egy olyan szűrőberendezésre, amely megállítja a Sajó szennyezését, mert – fejtette ki – évek múlva csak így térhet vissza az élet a február óta erősen szennyeződő folyóba.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!