LMP: ingyenes antitestszűrést az időseknek!

Ingyenes koronavírusantitest-szűrést sürgetett az időseknek az LMP csütörtökön.

Hohn Krisztina, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatóján azt mondta: fontos, hogy ingyenesen teszteljék a 60 évnél idősebbeket.

Ahogy ez Karácsony Gergely főpolgármester népszavazási kérdéseiben is benne van, elsőbbséget kell élveznie annak, hogy kiderüljön, „idős honfitársaink” megfelelően védettek-e a vírussal szemben – közölte.

Kiemelte: szakemberek állítása szerint hamarosan megérkezik a koronavírus-járvány negyedik hulláma.

Ezért rendkívül fontos az is, hogy a kormány megfelelően készítse fel az egészségügyi ellátórendszert a járvány kezelésére – tette hozzá.

Plakátháború helyett inkább felvilágosítást kellene adnia arról, hogy miért kell a harmadik vakcinát beadatni. Adjanak ki pontos utasításokat, komoly szakmai állásfoglalásokat arról, hogy mely vakcinát adják be harmadiknak a háziorvosok, és ne nekik kelljen erről dönteni – szorgalmazta Hohn Krisztina.

Az ellenzéki politikus azt is sürgette, hogy hozzanak létre állandó járványügyi pontokat, ahol az oltásokat megszervezik és lebonyolítják, ne az egészségügyi ellátórendszer többi részét terheljék ezzel, mert ez a szakorvosi és háziorvosi ellátások rovására megy.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!