LMP: Karácsony Gergely határozottabban álljon ki a zöldpolitikai célok mellett!

Az LMP arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy hátralévő hivatali idejében határozottabban álljon ki a zöldpolitikai célok mellett és eltökéltebben képviselje az élhetőbb Budapest vízióját – mondta Bakos Bernadett, az ellenzéki párt budapesti elnökségének tagja vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke a sajtótájékoztatón a főpolgármester elmúlt kétéves munkáját értékelve úgy fogalmazott, Budapesten történtek kedvező lépések, de sajnos vannak hiányosságok is.
Kiemelte, az élhetőbb, fenntarthatóbb, tisztább és zöldebb fővárosért tett lépésként értékelik a kerékpáros-fejlesztéseket, köztük a körúti kerékpársávok kialakítását, valamint a zöldfelületek fejlesztésére vonatkozó terveket.
Az LMP társelnöke megjegyezte ugyanakkor, nem értenek egyet azzal, hogy a fővárosi önkormányzat eladásra hirdeti a volt újpesti uszoda telkét, mert szerintük ezt a területet közparkként kellene hasznosítani.
Bakos Bernadett azt mondta, a fővárosnak további kerékpársávokat kell létesítenie, a gépjárműforgalmat pedig drasztikusan csökkenteni egy használat- és szennyezésarányos dugódíj bevezetésével.
Az LMP budapesti elnökségének tajga nehezményezte, hogy nem történt előrelépés a ferihegyi repülőtér zajszennyezése ügyében.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!