LMP: kínai akkumulátorgyarmattá akarják tenni Magyarországot

A kormány kínai akkumulátorgyarmattá akarja tenni Magyarországot – mondta az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté arról beszélt: a héten bebizonyosodott, Orbán Viktor miniszterelnök „szabadságharca nem egyéb, minthogy Magyarországot akkumulátorgyarmattá akarják tenni és ki akarják szolgáltatni a külföldi tőkének, a kínai akkumulátorgyáraknak”.
Azért adósítják el az országot a teljes évszázadra az oroszoknak, hogy a Paks 2 által megtermelt áramot a kínai akkumulátorgyárak felvehessék majd – mondta.
A politikus közölte, a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 115 milliárdot szánnak a Szeged-Szolnok villamoshálózat fejlesztésére. Ez – mint mondta – azt a célt szolgálja, hogy Paksról Debrecenbe vigyék a nagyfeszültségű áramot.
Mindez azt bizonyítja, hogy forrás bőven van, lehetőség is bőven lenne, de a kormányzati akarat hiányzik, illetve a kormányzati akarat arra van, hogy a külföldi gyárak energiaigényét megteremtsék – mondta Kanász-Nagy Máté hozzátéve: az országot kínai akkumulátorgyarmattá akarják tenni, és a Paks 2 beruházás is azért jelenik meg a kormányzati célokban, hogy ezeket a nagy gyárakat energiával lássák el.
Az ellenzéki politikus kiemelte, pártja szerint a megújuló energiákat kellene támogatni és a kormánynak a fejlesztések előtt meg kellene kérdezni az embereket arról, hogy akarnak-e kínai akkumulátorgyárakat. A párt ennek érdekében indított népszavazási kezdeményezést – emlékeztetett Kanász-Nagy Máté hozzátéve, azt remélik, hogy a kezdeményezésről még a tavasszal pozitív döntést hoz a választási bizottság.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!