LMP: a kormány még a válság alatt is rárontott a nemzetére

Az álnemzeti kormány bármikor kész szembefordulni a magyar érdekekkel és kiszolgálni az orosz vagy kínai érdekeket – jelentette ki az LMP frakcióvezetője hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján.

Keresztes László Lóránt azt mondta: a jövő évi költségvetési javaslatból az látszik, hogy a kabinet még a válság idején is rárontott saját nemzetére.

Bírálta a kormány nagyberuházásait, a többi között azt, hogy a Fudan Egyetemre 540 milliárd forintot költenének. Emlékeztetett az ez ellen szervezett hétvégi demonstrációra, amely miatt kínai diplomaták szót emeltek. Szerinte ebből kiderül, hogy Kína nem érti a tüntetés mondanivalóját, mert „a kormány nem együttműködést alakított ki velük, hanem behódolt”.

Sérelmezte, hogy a magyar felsőoktatási béreket ugyanakkor nem rendezte a kabinet, vagy hogy a magyar hallgatóknak szállást nyújtó diákváros rovására épülne meg a kínai kampusz.

Ugyancsak bírálta a Budapest-Belgrád vasúti fejlesztést, kifogásolva, hogy a vidéki infrastruktúra fejlesztésére nem jut pénz.

Azt is bírálta, hogy bár a paksi bővítés projektje „döbbenetes csúszásban van”, a kormány mégsem volt képes javítani annak igen kedvezőtlen hitelfeltételein.

Keresztes László Lóránt mindezekkel szemben patrióta gazdaságpolitikát szorgalmaz, a helyi gazdaság megerősítését, a leszakadó térségek felzárkóztatását, egy válságálló gazdaság kialakítását.

 

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!