LMP: a kormány tegye lehetővé az önkormányzati közgyűlések megtartását!

Az LMP arra szólítja fel a kormányt: a lehető legrövidebb időn belül tegye lehetővé az önkormányzati közgyűlések megtartását, azt, hogy a települési képviselőtestületek a választói akaratnak megfelelően hozzák meg a döntéseket!

A legújabb rendelkezések értelmében teraszokon már lehet közügyekről beszélni, képviselőtestületi üléseken még mindig nem – sérelmezte szerdai online sajtótájékoztatóján Tetlák Örs, a párt országos elnökségének tagja, Érd LMP-s alpolgármestere.
A kisiskolások tanulhattak online, érettségire is fel lehetett így készülni, de közgyűlést nem lehetett megtartani. Vadászati kiállítást, nyilvános sporteseményt lehet szervezni – sorolta érveit, hozzátéve: a nyilvános rendezvényeknél járványügyi szempontból nem kockázatosabb egy közgyűlés.
Szerinte kizárólag akarat kérdése, hogy új újra összeülhessenek a képviselőtestületek. Ha volt akarat szinte a teljes magyar felsőoktatás magánkézbe szervezésére, akkor erre is időt szakíthat a kormány – tette hozzá.
Megjegyezte, nemcsak az ellenzékiek, de a Fidesz saját képviselői is joggal érezhetik magukat átverve a jelenlegi helyzetben, hiszen hónapok óta vannak kizárva a döntéshozatalból.

MTI / LMP sajtó

 

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!