LMP: a kormány tegye lehetővé a védettség tesztelésének lehetőségét!

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy tegye lehetővé – legalább a 60 éven felüliek számára – a koronavírus elleni védettség szintjének ingyenes tesztelését – mondta az ellenzéki párt társelnöke szombaton a Facebookon tartott online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté elmondta, eddig 5,5 millió ember kapott oltást az országban, de kérdés, hogy ők védettek-e a koronavírussal szemben.
„Mi azt kérjük a kormánytól, hogy tegye azt lehetővé, hogy mindenki megbizonyosodhasson arról, hogy a védőoltás felvétele után valóban védett-e” – fogalmazott a politikus.
Szerinte egyre több hír szól arról, hogy nem mindenkiben alakult ki az immunitás, különösen azon 60 év feletti embereknél jelent ez problémát, akik a Sinopharm-oltást kapták.
Hozzátette, azon emberekről van most szó, akikben sem az antitestes, sem pedig a sejtes immunitás nem alakult ki.
Kanász-Nagy Máté szólt arról is, a fővárosban jövő héten indul az ingyenes tesztelés, amire 18 ezer embernek lesz lehetősége. „Ezt a programot üdvözöljük, ez a felelős cselekvés; Orbán Viktornak ezt az egész országra (…) ki kellene terjesztenie” – emelte ki a társelnök.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!