LMP: a kormányoldal még egy járvány idején is képes volt rárontani saját nemzetére

A Fidesz-KDNP bebizonyította, hogy még egy járvány idején is képes rárontani saját nemzetére – értékelte az elmúlt féléves parlamenti munkát az LMP frakcióvezetője.

Keresztes László Lóránt hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormányoldal az elmúlt időszakban elképesztő mennyiségben hozott olyan „aljas” döntéseket, amelyekkel elárulta a magyar embereket.

A politikus ide sorolta, hogy 1000 milliárd forintnyi közvagyont szerveztek ki magánalapítványoknak és helyeztek politikai irányítás alá. Sérelmezte, hogy az egyetemek nem csak a beígért 1500 milliárd forintos fejlesztési forrástól esnek el, de a jövő évi költségvetésben további forrásokat vesznek el a felsőoktatástól.

Üdvözölte, hogy csaknem 30 ezer fővárosi foglalt állást a Fudan Egyetemmel szemben, 99 százalékuk pedig elutasította a projektet, amelyre a kormány 550 milliárd forintot szánna. Hozzáfűzte: az ügy országos, ezért szerinte mindenkinek lehetőséget kellene biztosítani a véleménynyilvánításra.

Keresztes László Lóránt bírálta a jövő évi költségvetési javaslatot is, ami szerinte nem a gazdaság újraindításának büdzséje, hanem a jövő feléléséé. Sérelmezte, hogy a kormányoldal indoklás nélkül utasította el az összes ellenzéki módosítási szándékot.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!