LMP: kormányváltás kell természeti értékeink megvédéséhez

Az LMP szerint csak kormányváltással védhetők meg Magyarország természeti értékei, a többi között a Fertő tó környezete.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: a Márki-Zay Péter által vezetett új kormány vigyázni fog arra, hogy a természeti örökségeinket úgy örökítsük át unokáinkra, ahogy azokat a nagyszüleinktől kaptuk.
A politikus sérelmezte, hogy a Fertő tavi „gigaberuházás” új engedélyezési paraméterei még a tavalyi, sokak által bíráltnál is nagyobb létesítményt tesznek lehetővé. Ez azt jelenti, hogy megvalósulása esetén a Fertő tó már nem lesz olyan, mint amilyen volt, egy teljesen más jellegű és használatú területté válik – jelentette ki.
Ungár Péter azt mondta: nem állítja, hogy a tó környékét ne lehetne fejleszteni, fideszes érdekcsoportok ugyanakkor szerinte nem rendezni akarják a területet, hanem átalakítani.
Az LMP, mint a kormányváltás zöld garanciája mindent meg fog tenni, hogy a Fertő tó megmaradjon olyannak, amilyennek szeretjük – hangsúlyozta.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!