LMP: Magyarországot fenntartható pályára kell állítani 2022-ben

Magyarországot fenntartható pályára kell állítani 2022-ben, amihez az elmúlt 30 év legnagyobb hatású politikai irányváltására van szükség – mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke pénteken a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

    Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, az LMP Zöld garancia nevű programja biztosíték a klímavédelmi fordulatra, valamint „gyermekeink jövőjére”.
    „A Fidesz kormányzásának romjain kiegyensúlyozott, önmagunkkal és a környezetünkkel békében élő országot kell felépíteni” – mondta Kanász-Nagy Máté, aláhúzva, nem a profitot tartják a legfontosabbnak, hanem azt, hogy mindenki boldogulhasson.
    Schmuck Erzsébet, a párt másik társelnöke programjuk alapvetésének nevezte, hogy a mélyülő ökológiai válságot nem lehet megoldani az eddigi politikai irányzatok folytatásával.
    Hangsúlyozta, a gazdaság, a társadalom és a környezet hármasából egyiket sem lehet feláldozni, a Fidesz ezzel szemben sokszor még a klímaváltozás tényét is cáfolja.
    Schmuck Erzsébet közlése szerint az LMP garanciát vállal arra, hogy leállítják a paksi atomerőmű bővítését és helyette a megújuló energiaforrásokra koncentrálnak, valamint támogatják évente 100 ezer lakás hőszigetelését.
    Kanász-Nagy Máté közölte, az LMP a következő időszakban részletesen bemutatja programját, amelyben egyebek mellett helyet kapnak a lakhatást, az időseket és az oktatást támogató intézkedések is.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!