LMP: Meg kell védeni a közalkalmazotti státuszt!

Az LMP országgyűlési képviselőcsoportja újra benyújtja azt a politikai nyilatkozatot, amellyel az Országgyűlés tiszteletét fejezi ki a közalkalmazottaknak a közszolgálati feladatok színvonalas ellátásáért, egyben elismeri azt, hogy az állam működőképességének biztosítása szempontjából a közszféra alkalmazottaira kiemelt felelősség hárul. Az Országgyűlés fideszes többsége egyszer már leszavazta javaslatunkat, most itt az idő és lehetőség, hogy korrigálják korábbi döntésüket.

A kormány ugyanis módszeresen kiüresíti és leépíti a közalkalmazotti bértáblát és jogállást. Ez már megtörtént a kulturális területen és a szakképzésben dolgozók esetében, továbbá az alapítványi átállással sok felsőoktatási munkavállalónál is. A közalkalmazottak közül a legrosszabb helyzetben a szociális dolgozók és az önkormányzati dolgozók vannak, így az ő támogatásuk kiemelten fontos állami feladat kell hogy legyen. Változtatni kell azon a kialakult gyakorlaton, hogy ma Magyarországon az állam a legrosszabb munkáltató.

Rendkívül károsnak tartjuk, hogy a közfeladatok színvonalas ellátásához, valamint a kizárólag a jogszabályok alapján szabályozott feladatok elvégzéséhez szükséges stabilitás és biztonság egyre több állami területen szűnik meg, és mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy ezt a folyamatot megállítsuk. A politikai nyilatkozatunk benyújtása ezt a célt szolgálja.

Hohn Krisztina és Ungár Péter
országgyűlési képviselők

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!