LMP: mutassuk meg a kormánynak, hogy van kiút az energiaválságból!

Van kiút az energiaválságból és az orosz energiafüggőségből: ehhez zöldíteni kell és fenntartható irányba kell fordítani Magyarország hajóját – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

Csárdi Antal a pártja által elindított zöld konzultációra hívta fel a figyelmet, amelyben az épületszigetelések kormányzati támogatásáról, a „napelemadó” megszüntetéséről, a szélerőművek telepítésének segítéséről és a klímabérlet bevezetéséről is megkérdezik az embereket.
Kijelentette: a kormányzati kommunikációval ellentétben az LMP által kezdeményezett konzultáció valós kérdésekre ad valós választ. Szerinte ezek a kérdések adják meg a választ az ország hosszú évtizedek alatt kialakult energiafüggésére.
Miután véget ért az olcsó orosz gáz korszaka, nem kifizetődő, ha az utcát fűtjük. Ezért szigetelni kell az otthonainkat – mondta Csárdi Antal, hozzátéve, nagyobb szerepet kell biztosítani a megújuló energiaforrásoknak, és fenntarthatóvá kell tenni a közösségi közlekedést.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!