LMP: Nagy István állíttassa le a Fertő tavi beruházást vagy mondjon le!

Az LMP társelnöke elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak tartja az agrárminiszter kiállását a Fertő tavi, védett területre tervezett állami turisztikai beruházás mellett.

Schmuck Erzsébet keddi online sajtótájékoztatóján felszólította Nagy Istvánt, hogy kezdeményezze a beruházás leállítását, ha pedig ezt nem teszi meg, akkor nyújtsa be a lemondását, mivel alkalmatlan környezet- és természetvédelmi miniszternek.

Az ellenzéki politikus azért kritizálta a természetvédelemért is felelős minisztert, mert egy interneten megosztott videójában politikai alapon ellenzékinek titulálta a beruházás ellenzőit, holott köztük vannak számos hazai és külföldi civil szervezet mellett az unió környezetvédelmi főigazgatósága, az UNESCO párizsi titkársága, valamint a kulturális örökségek védelmét végző ICOMOS szakértői is.

Nagy Istvánnak tudnia kell, hogy az Európai Unió „a kötelezettségszegési eljárás előszobájának” tekintett eljárást indított Magyarország ellen, mert a beruházás engedélyezésekor nem vették figyelembe az élőhelyvédelmi direktíva több előírását – mondta.

Schmuck Erzsébet szerint jogszabályellenesen épül szálloda a tó partjára és részben a medrébe. Hozzátette: az állam precedenst teremt arra, miként kell a jogszabályokat áthágva beépíteni természetes vizeink környezetét. Mindezt 30 milliárd forintból, ami másfélszerese a tíz magyar nemzeti park együttes költségvetésének – jegyezte meg.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!