LMP: Ne a 700 milliárd forintot kiszivattyúzó Audit támogassa a kormány, hanem a hazai kis- és közepes vállalkozásokat és dolgozóikat!

A kormány sajnos ott folytatja, ahol a válság előtt abbahagyta, láthatóan nem tanult semmit. A válságérzékeny autóipartól teszi továbbra is függővé az országot. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja ehelyett a hazai kis- és közepes vállalkozások dolgozóit segítené munkahelyük megőrzésében, és megemelné a multik adóját, hogy ők is hozzájáruljanak a közterhekhez.

Az Audi Hungária 2019-ben igen jó évet zárt: 335 millió euró volt a nyeresége, amire rendkívül csekély, 0,7 %-nyi (!!) adót fizetett, ráadásul az anyacégnek kifizetett 2 milliárd euró, azaz mintegy 700 milliárd forint osztalékot.

Most Orbán Viktor szerint az Audinak még több támogatást kell adni. Az LMP szerint ellenkezőleg: fel kell számolni a gazdaság extrém arányú autóipari függését, és válságálló, zöld munkahelyeket kell teremteni az energetikai épületfelújításban, az egészséges élelmiszer termelésében, a megújuló energiák termelésében és használatában, és más zöld szektorokban.

A társasági adó felső kulcsát pedig fel kell emelni, mert tarthatatlan, hogy egy óriás multi a jövedelméből – profitjából – 0,7%-ot fizet adóként, egy magyar dolgozó pedig „szuperbruttó” bérének közel felét.

Schmuck Erzsébet,
az LMP társelnöke

 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!