LMP: nem a kormányt kell képviselni helyben, hanem a helyieket a Parlamentben

Gödöllőnek és térségének olyan képviselőre van szüksége, aki nem a kormány diktátumait közvetíti, hanem megküzd a helyiekért – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője, aki Fekete-Győr Andrással, az egyesült ellenzék momentumos képviselőjelöltjével közösen mutatta be a Pest megyei 6. számú választókerületi jelöltjüket, Hohn Krisztinát.

Fekete-Győr András a gödöllői, online is követhető tájékoztatón azt hangsúlyozta: olyan szabad, európai Magyarországot szeretnének, amely a Nyugattal és nem a háborús Kelettel van szövetségben. Emellett szeretnének energiabiztonságot is – tette hozzá.

Az orosz gázfüggőséget tompítani kell – mondta -, „a belgák vagy a németek már megtették a szükséges lépéseket ennek érdekében, máshonnan szerzik majd be a földgázt”. Úgy fogalmazott: egy megújuló Magyarországra van szükség, megújuló energiaforrásokkal, amit az LMP-vel és Hohn Krisztinával közösen el lehet érni.

Keresztes László Lóránt szerint a választás sorsdöntő lesz, hiszen most dől el, hogy Magyarország marad-e az európai közösség tagja, vagy folytatódik a közeledés a putyini Oroszországhoz. Szerinte azonban az országnak már nincs újabb négy éve, hogy egy ilyen „korrupt rezsim” uralma alatt sodródjon.

Olyan kormányra van szükség, amely gyarapítja a közvagyont, nem pedig „lenyúlja”, amely felszámolja a korrupciót, és nem minisztériumi szintre emeli, amely a magyarok pénzét nem idegen érdeket szolgáló beruházásra költi, miközben például Gödöllőn és környékén az alapvető közszolgáltatások feltételei sem adottak – mondta.

Hohn Krisztina azt hangsúlyozta: lehet olyan képviselője a körzetnek, aki kiáll a helyiekért. Azt ígérte: elérhető lesz mindenki számra, ahogy maga is tartani fogja a kapcsolatot a térség összes polgármesterével, a fideszesekkel is, mert „mindenkit képviselni kell a körzetben”.

Támogatóit arra kérte, ne foglalkozzanak a lejárató üzenetekkel, és visszavágásként ők ne rongálják meg a fideszes plakátokat. „Mutassuk meg azt, hogy mi különbek vagyunk!” – javasolta.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!