LMP: Németországban egyértelmű siker a klímabérlet

Németországban egyértelmű siker a klímabérlet, amelynek bevezetése után azonnal 21 milliót adtak el belőle – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője.

A politikus egy felmérés eredménye alapján közölte: Németországban huszonhat vizsgált városból huszonháromban csökkentek a dugók a 9 eurós bérlet bevezetése után, az ingázók pedig hamarabb beértek reggelente a munkahelyükre.
De míg a németek elég bátrak voltak az egységes, az egész országban használható olcsó bérlet bevezetésével, a magyar kormány tagjai össze-vissza beszélnek, nem adnak egyértelmű választ arra, támogatják-e az LMP ötezer forintos klímabérlet-javaslatát – jelentette ki. Pedig az – folytatta – az óriási infláció, a gyengülő forint és az energiaválság mellett csökkentené az emberek létbizonytalanságát. Az LMP által javasolt klímabérlet ugyanis havi ötezer forintért az ország összes MÁV- és Volán-, valamint a BKK járataira is érvényes lenne. Bevezetése nélkül akár benzinhiány is felléphet – sorolta érveit.
Közölte azt is: pártja a kezdeményezést a közösségi közlekedés használatának népszerűsítésére is tökéletes eszköznek tekinti. A klímabérlet ötletének támogatóit pedig arra kérte, írják alá az LMP erről szóló petícióját.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!