LMP: nincs más út, mint a zöld fordulat és az energiahatékonyság

 Az energiaválságok korában nincs más út, mint a zöld fordulat és az energiahatékonyság – reagált a csütörtöki kormányinfón elhangzottakra az LMP szóvivője.

Gál József budapesti, de online is közvetített sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz 12 év után megértette, a cél nem az egyre növekvő energiaigény bármi áron való kiszolgálása, hanem a hatékonyság növelése és az energiaigény csökkentése.
Az a bejelentés, hogy a közintézményeket 18 fokra lehet felfűteni, egy újabb bizonyítéka annak, hogy a kormányzás szintjén teljes káosz uralkodik – fogalmazott a politikus. Néhány hete a kormányoldal még azokon a nyugat-európai országokon élcelődött, akik hasonló intézkedéseket fogadtak el, most pedig maga is erre kényszerül – tette hozzá.
Ha az elmúlt 12 évben nem stadionok épülnek, hanem leszigetelik a közintézményeket és lakóházakat, illetve mindegyiknek napelemet raknak a tetejére, akkor most „kevésbé nézne ki nevetségesen a kormány és kevésbé néznénk nehéz hónapok elé” – állította a szóvivő.
Gál József elképzeléseiket sorolva azt mondta, hogy azokat kell támogatni a rezsi vagy a tűzifa szintjén, akik leginkább rászorulnak, és véget kell vetni annak a rendszernek, hogy az egész társadalom fizeti meg a leggazdagabbak túlfogyasztását is. Emellett fel kell oldani a szélenergiára vonatkozó tiltást, támogatni kell a napelemek telepítését, ki kell használni a geotermikus energiát, átfogó épületszigetelési programot kell indítani és be kell vezetni a klímabérletet – ismertette javaslataikat.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!