LMP: növelni és inflációkövetővé kell tenni a közalkalmazotti béreket

Az LMP szerint egységesíteni kell a közalkalmazotti bértáblát és emelni kell a béreket, ezen kívül inflációkövetővé kell tenni azokat.

Ungár Péter frakcióvezető keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami szférában dolgozóknak jelenleg kevesebbre futja a fizetésükből, mint egy éve. Bár az egyes szektorokban voltak emelések, azt mind elvitte az infláció. Mára a közalkalmazottak a legrosszabbul fizetett munkavállalók.

A politikus példákat is sorolt: egy kezdő pedagógus mindössze 40 százalékát kapja egy árufeltöltő bérének.

Az állam, mint munkaadó még arra sem képes, hogy a bérek vásárlóerejét megőrizze – jelentette ki.
Ungár Péter kérdést kapott Niedermüller Péter DK-s politikus kijelentéséről, miszerint a határon túli magyarok Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon.

Az LMP frakcióvezetője arra kérte a VII. kerületi polgármestert, hogy inkább „foglalkozzon a kerület ügyeivel és a világmegfejtéseit tartsa meg magának”, ugyanis nem ez az első megszólalása, amivel csak a konfliktust tudja generálni.

A magyar-angol futballmeccsen történtekről kijelentette: a britekben lehet egy jogos bűntudat azért, mert a jelenleg harmadik világnak nevezett földrészek „hátán gazdagodtak meg”, de tudatosítani kellene bennük, hogy Közép-Európának ehhez a fajta imperializmushoz nincs köze. A bűntudat miatti gesztusokkal kapcsolatban feltette a kérdést: vajon Szenegálban, ahol azért ilyen szegények, mert Nagy-Britanniában gazdagon élnek, segít-e bárkinek, ha a futballisták letérdelnek.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!