LMP: Orbán szerint többet érdemel, aki kormánypárti városban lakik, mint aki ellenzékiben

Orbán Viktor szerint többet érdemel, aki kormánypárti városban, mint aki ellenzékiben – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában.

Ungár Péter példaként említette, hogy Ausztria „rengeteg pénzt” adott az önkormányzatoknak egyszeri támogatásként, mert „pontosan tudják”, hogy a koronavírus-járvány hatásainak csökkentésében az önkormányzatok a legfontosabb szövetségesei a kormánynak. Ezzel szemben – folytatta – Orbán Viktor elvett az önkormányzatoktól: részben elvette a gépjármű-adót, az iparűzésiadó felét, megnövelte a szolidaritási adót, az ingyenes parkolással is bevételkiesést okozott.
Ungár Péter felidézte, hogy decemberben a bevételkiesések egy részét, 1,38 milliárd forintot kompenzálta a miniszterelnök, „de csak a fideszes önkormányzatoknak: Zalaegerszegnek, Székesfehérvárnak, Győrnek, de például Szombathelynek vagy egyéb ellenzéki városoknak nem”.
Közlése szerint a több hónapos „teljesen abszurd” egyeztetési folyamat után látszik, hogy az ellenzéki városok „nagyjából nagyon keveset” kapnak vissza az elvett forrásokból. A kormánypárt városok jól jártak, az ellenzékiek nem – összegzett.
Az ellenzéki politikus egyúttal azt ígérte, hogy 2022 után kompenzálni fogják azokat a városokat, amelyek bevételikiesést szenvedtek el a koronavírus-járvány miatt és amelyek szolgáltatási színvonala csökkent a kormányzati elvonások miatt.

 

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!