LMP, Párbeszéd: zöld megoldást a klímaválságra!

A klímaválság „zöld” megoldását sürgette közös pénteki online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke és Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese.

Schmuck Erzsébet kiemelte: nem szép szavakra, hanem komoly döntésekre, cselekvésre van szükség a klímaváltozás megfékezéséhez.

Szerinte a Fidesz-kormány nem tette meg az ehhez szükséges lépéseket. Példaként említette, hogy a kormánytöbbség „kiherélte”, gyenge célszámokkal töltötte meg az ellenzék által kezdeményezett klímatörvényt.

Az ellenzéki politikus jelezte egyben: az LMP parlamenti vitanapot kezdeményez arról, milyen célkitűzéseket képviseljen Magyarország az ENSZ novemberi klímacsúcsán.

Tordai Bence azt hangsúlyozta, a 2020-as éveknek világszerte a zöld fordulatról kell szólniuk, különben „elbúcsúzhatunk az emberi civilizációtól a ma ismert formájában”.

Hozzátette: a jövő évi választás megnyerése után az ellenzék zöld csúcsminisztériumot hoz létre.

Arról beszélt, olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki érti a klímaváltozás kihívásának mélységét, és tudja, kikkel és milyen válaszokat kell adni a problémára. Szerinte nemcsak azért érdemes Karácsony Gergelyre szavazni, mert neki van a legnagyobb esélye Orbán Viktor kihívójaként vagy mert ő a közös nevező az ellenzéki oldalon, hanem azért is, „mert ő az egyetlen zöld miniszterelnök-jelölt”.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!