LMP: rendszeresen ellenőrizni kell az akkumulátorgyárak vízmintáit

 Az LMP jogszabályban írná elő a rendszeres vízmintavételt az akkumulátorgyárakban, ellenőrzés céljából, az energiaügyi minisztert pedig bizottságban hallgatná meg a párt a gödi gyárban történtek miatt.

Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Átlátszó internetes oldal „perelte ki” azokat az információkat, amelyek szerint a gödi üzemben lévő kútból 2016 óta nem vettek vízmintákat, sőt 2018-ban be is temették a kutat.
Annak ellenére, hogy a Göd-ÉRT Egyesület által megrendelt vizsgálatok már kimutattak az üzem által használt veszélyes anyagokat a település vizében.
Az LMP politikusa szerint a kormány úgy akarja akkugyártó nagyhatalommá tenni az országot,  hogy nem lépi meg azokat a minimális intézkedéseket, amelyek az emberek érekében elvárhatók lenének.
Pártja ezért ismét benyújtja az Országgyűlés elé határozati javaslatát, amelyben a Ház felszólítaná a kormányt: alkosson jogszabályt az akkugyárak vízmintáinak rendszeres ellenőrzésének kötelezettségéről.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!