LMP: a rendszerváltás utáni időszak egyik sötét napja a mai

A rendszerváltás utáni időszak egyik sötét napjának nevezte a keddit az LMP frakcióvezetője, mondván, ezen a napon az Országgyűlés mintegy ezermilliárd forintos közvagyon „kiszervezéséről” hoz döntést.

Keresztes László Lóránt súlyos bűnnek nevezte, hogy a járvány kritikus időszakában, válság idején igyekszik „hazug indokokkal” a kormányoldal politikai irányítás alá vonni szinte a teljes magyar felsőoktatást.
Ugyancsak sérelmezte, hogy mindezzel párhuzamosan „a Kínai Kommunista Párt egyetemét” is Magyarországra kívánják hozni, ezzel pedig Kína felé tovább adósítják az országot. „Orbán Viktor miniszterelnök már hivatalosan is büszkén hoz olyan döntéseket, ami ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel” – tette hozzá.
A felsőoktatás fejlesztéséhez Keresztes László Lóránt szerint nincs szükség alapítványi formára, Európa legelismertebb egyetemei is jellemzően állami fenntartásúak. A folyamattal azonban megsértik az intézmények autonómiáját – mondta.
Kijelentette, hogy a Fidesz ellenzékből még politikamentes kuratóriumokat szorgalmazott, mára azonban saját embereit ülteti azokba.
Az ellenzéki pártok mindegyike egyetért azzal, hogy ha 2022-ben lehetőség lesz rá, helyre kell állítani az egyetemi autonómiát, a kiszervezett közvagyont pedig vissza kell szerezni – zárta szavait az LMP frakcióvezetője.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!