LMP-s felszólaló a Székely Szabadság Napján

LMP-s felszólaló a Székely Szabadság Napján

Március 10-én tartják a Székely Szabadság Napját, melynek deklarált célja, hogy minél többen kiálljanak a területi autonómiáért, a magyar nyelv és a nemzeti jelképek szabad használatáért. A magyarországi szimpátiarendezvényt 2020. március 10-én, kedden 17.00 órai kezdéssel a Hősök terén tartják, ahol többek között beszédet mond Keresztes L. Lóránt, az LMP frakcióvezetője.

A szervezők arra kérik Magyarország, és a főváros lakóit, hogy emlékezzenek meg ismét a Székely Szabadság Napjáról, aki pedig teheti, jöjjön Budapestre, hogy békésen, méltósággal nyilvánítsuk ki a székely autonómiaigény iránti támogatásunkat. A magyar pártokat, civil szervezeteket, a magyar történelmi egyházak gyülekezeteit pedig arra biztatják, hogy legyenek részesei az előkészületeknek, és ösztönözzék részvételre a székelyeket- magyarokat szerte az országban.

A rendezvény eseményének oldalán a szervezők hitet tesznek amellett, hogy egy közösség csak akkor képes fennmaradni, ha kudarcait, és nehézségeit erőforrássá tudja változtatni. A székely jövő így azon is múlik, hogy az anyaországi honfitársakban van-e kellő szolidaritásérzés és összetartozás-tudat az elszakított nemzetrészek iránt. Ez is mérlegre kerül a trianoni békediktátum 100. évfordulójának évében. Legyünk ezért minél többen, borítsuk be székely zászlókkal a Hősök terét – szól a felhívás.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!