Új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét

Az LMP szerint Magyarország akkor lehet sikeres ország, ha a családoknak és a helyi közösségeknek megvan a lehetőségük arra, hogy a kezükbe vegyék a sorsukat és beleszóljanak a jövőjüket érintő döntésekbe. Az állampolgárokra partnerként és nem eszközként kell tekinteni: a féktelen központosítás és a hatalmi logika helyett a kölcsönös bizalom megteremtése a helyes út hazánk számára.

Egy erős állam alapja a tudásalapú társadalom, a világszínvonalú oktatás és az önkormányzatiság: tanszabadság, kritikai gondolkodás és önrendelkezés nélkül egyre gyengébb lesz a nemzet immunrendszere.

Augusztus 20. nem csupán az államról és az államalapításról szól, ezen a napon minden magyar embert ünneplünk, határokon innen és túl. A nemzeti összetartozás alapja ugyanis az egymás iránti tisztelet.

Az LMP szerint új alapokra kell helyezni a magyar állam jövőjét: valódi megoldásokkal kell segíteni a magyar családokat és a helyi közösségeket, minden ötödik adóforintot az oktatásra kell fordítani, az Európa elleni hadjárat helyett pedig azért kell dolgozni, hogy erős nemzetállamok alkossanak egy erős Európárt, amely választ tud adni a 21. század kihívásaira.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!