LMP: véget kell vetni a putyinizálódásnak

Az LMP társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök nemcsak gázt vesz Oroszországtól, de a putyini politikát is importálni akarja Magyarországra.

Kanász-Nagy Máté szerdai online sajtótájékoztatóján úgy értékelt: Orbán Viktor ebben már részsikereket is elért, és ha megnyeri az áprilisi választást, kettőzött erővel folytatja majd a politikai importtevékenységet; a kormányzat minden politikai innovációján ott van a „made in Russia” felirat.

A Fidesz például orosz mintára minősített gyakorlatilag ügynököknek, vagyis külföldről finanszírozottnak olyan civil szervezeteket, amelyek jelenleg is a kormány munkáját segítik azzal, hogy támogatják az ukrajnai háború elől menekülőket – mondta az ellenzéki politikus.

Úgy folytatta: Oroszországban már 2013 óta törvény tiltja a homoszexualitás népszerűsítését, amit a Fidesz éppen tavaly nyáron fogadott el itthon.

„Oroszországban a közmédia az állami propagandagépezet ékköve, aminek nem is célja a pártatlan tájékoztatás, a piaci médiatermékek között pedig a különböző oligarchák segítségével van döbbenetes erőfölénye a Putyin-féle vezetésnek” – vélekedett Kanász-Nagy Máté.

Kijelentette: a legnagyobb vagyonok egyre inkább a Vlagyimir Putyin orosz elnök belső köréhez tartozók gyerekeinél, rokonainál jelennek meg. Közben a választási rendszert Putyin is kénye-kedve szerint írta át az elmúlt húsz évben, sőt még a „kamupártok” alkalmazása is alapvetően orosz találmány.

Mindez fájdalmasan ismerős lehet a magyar embereknek – mondta az LMP társelnöke, aki szerint a Fidesz célja az, hogy évről évre, választásról választásra elvegye a lehetőségét a kormányváltásnak.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!