LMP: Völner Pál érdekelt volt abban, hogy minél több végrehajtás legyen

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium közelmúltban lemondott államtitkára érdekelt volt abban, hogy minél több devizahitelest sújtson a végrehajtás, emiatt nem lehetett ügyükben igazságot teremteni.

Csárdi Antal hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján emlékeztetett: mielőtt a kormány a pandémia miatt felfüggesztette volna a végrehajtásokat, azok száma meredeken emelkedett. A politikus szerint ez csak kormányzati segítséggel történhetett meg, azért volt lehetséges, mert a kormány egy tagja érdekelt volt azokban.

A politikus feltette a kérdést: túl azon, hogy Völner Pál havonta 2-5 millió forintot kapott különböző ügyek elintézéséért, hogyan hízhatott meg jelentős mértékben a Völner Pál családjához és családja cégeihez köthető vagyon?

Mindez szerinte a hitelkárosultak veszteségeiből finanszírozódott.

Az LMP válaszokat vár Völner Páltól, a kormánytól és az ügyészségtől, hány végrehajtásból származó lakást tulajdonolt Völner Pál, a családja vagy a családjában lévő cégbirodalom? Nyerészkedtek-e a hitelkárosultakon? – sorolta kérdéseit Csárdi Antal.

Emlékeztetett: a károsultak közül sokan lettek öngyilkosok vagy vesztették el egy élet munkáját.

MTI/LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!