LMP: zsákutcába vezet az akkumulátor-nagyhatalommá válás

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy hagyjon fel az ország akkumulátor-nagyhatalommá tételének „őrült tervével”, mivel szerintük ez zsákutcába vezeti a magyar gazdaságot, elszennyezi a környezetet, valamint hatalmas víz- és energiafelhasználással jár.

Schmuck Erzsébet társelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyár a Pakson termelt áram 44 százalékát fogja elhasználni, vízigénye pedig megegyezik a város lakosságának vízfelhasználásával.
Mi lesz, ha néhány év múlva kiderül: nem áll rendelkezésre ennyi víz? – tette fel a kérdést, utalva az idei nyári aszályra, valamint Komárom problémájára, ahol már azon gondolkodnak, hogy Tatáról vezessenek el karsztvizet.
A társelnök szerint a kormánynak az egyesült államokbeli Detroit példájára is figyelnie kellene: az szintén az autógyártás fellegvára volt, napjainkban azonban egy szellemváros.
Schmuck Erzsébet kifogásolta, hogy a kormány úgy telepíti Magyarországra a gyárakat, hogy arról nem kérdezte meg az embereket. Az LMP ezért helyi népszavazást kezdeményezett, amelyet országossá kíván tenni, és petíciót is indított a kérdésben – jelezte.

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!