Magyarország helye az EU-ban van

Az elmúlt napokban, hetekben felerősödtek az „unión kívül is van élet” hangok. Az uniós döntésekkel szembeni magyar megnyilvánulásokat, a folyamatos brüsszelezést, Varga Mihály, Kövér László, majd Fricz Tamás megszólalásait, nem lehet véletlen egybeesésnek tekinteni.

Az LMP álláspontja szerint az EU működése számos szempontból javításra szorul, hibás a struktúrája, inkább szól a szabadpiacról, mint az európai emberekről – de ennek ellenére egészen biztos, hogy Magyarország helye az EU-ban van.

Az LMP a Zöld Garancia Programja szerint egy zöld értékrendre, fenntartható nemzetközi kapcsolatokra és a tagállamok egyenrangú partnerségére épülő erős, cselekvőképes, összetartó Európában hisz, ahol együtt lehet és kell kezelni napjaink legnagyobb kihívásait, az olyan határokon átnyúló problémákat, mint a mind súlyosabb klíma- és ökológiai- és gazdasági válságot, a nemzetközi migráció kihívásait, valamint a korrupciót.

Az LMP határozottan azt vallja, hogy Magyarország érdeke, hogy az EU tagja maradjon, betartsa a szabályait és dolgozzon azon, hogy megváltozzon az az EU-ban, ami rossz.

A 2022-es választások után felálló új kormánynak az állandó szélmalomharc helyett arra kell törekednie, hogy Magyarország egy megújuló, megerősödő, a problémákat kezelni tudó EU stabil, megbízható tagja legyen.

Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnökei

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!