Már a Fidesz is támadja az akkumulátorgyarmatosítást

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint már a Fidesz is támadja az akkumulátorgyarmatosítást, amikor a Sóskúti népszavazást ugyan ellehetetleníti, de Érden, ahol amúgy is lehetetlen akkumulátorgyárat építeni, maga kezdeményezi azt.

Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: Aradszki András, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője és a Fidesz érdi polgármesterjelöltje kedden jelentették be, hogy népszavazást kezdeményeznek Érden „akkumulátorkérdésben”. Érden azonban az ellenzéki városvezetés több mint egy éve elfogadott egy határozatot, hogy a város nem fogad be akkumulátorgyárakat.

Míg a sóskúti akkumulátorbontó ügyében tartott lakossági fórumon a térség kormánypárti országgyűlési képviselője „bohócot csinált magából”, és a Fidesz megpróbálja ellehetetleníteni a sóskúti helyi népszavazást, addig a szomszédos Érden, ahol lehetetlen lenne akkumulátorgyárat építeni, ők maguk kezdeményezik azt – mutatott rá Tetlák Örs.

Mérhetetlen cinizmusnak nevezte, hogy a „Fidesz védené meg Érdet a Fidesztől”, miközben Sóskúton, ahol valós veszély van, a Fidesz és Aradszki András továbbra is hallgat. Kizárólag a sóskúti civilek tiltakozása, illetve a környékbeli települések vezetőinek összefogása tudta megakadályozni, hogy a kormány kiemelt beruházássá nyilvánítsa a sóskúti akkumulátorbontót – tette hozzá.

Tetlák Örs beszélt arról is, hogy ezer nyertes pályázó a mai napig nem jutott hozzá a napelemhez egy állami programban. Hiába nyertek ugyanis a lakossági napelemes rendszerek támogatásáról és az ehhez kapcsolódó fűtési rendszerek kialakításáról szóló uniós pályázaton, az azt lebonyolító állami cég nem fizeti ki a támogatásokat a kivitelező cégeknek, így a pályázók nem juthattak hozzá az eszközökhöz vagy azok nem lettek telepítve.

Az LMP ezért írásbeli kérdést nyújtott be Lantos Csaba energiaügyi miniszternek, hogy mit tesz a kormány a helyzet kezelésére, mikor juthatnak hozzá a pályázók a napelemes rendszereikhez – mondta.

MTI/LMP Sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!