Maradjon autómentes a Lánchíd!

Tartsa meg autómentesnek a Lánchidat a főváros! – sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: óriási lépés az „élhetőbb, szerethetőbb” belváros felé, hogy jelenleg a hidat csak a kerékpárosok, a buszok és a megkülönböztetést használó járművek használhatják, a járda elkészülése után pedig a gyalogosok is.
A korábbi forgalmi rend egyetlen közlekedőnek sem vált előnyére – hangsúlyozta, majd annak a véleményének adott hangot, hogy a híd autómentessé tételével „az autósok nem vesztettek sokat”, miközben a közösségi közlekedés és a kerékpárosok „óriásit nyertek”.
Bakos Bernadett szerint a kormány fenyegeti, az „autóslobbi” pedig „nyomasztja” a fővárost ebben a kérdésben, holott a felújítás előtti időszak tapasztalatai megmutatták, hogy a Lánchídon, szűk volta miatt, folyamatos a torlódás, a dugó, holott a fővárosi hidak forgalmának alig négy százalékát fogadja be.
Hangsúlyozta, ha a Lánchidat nem használhatják a személygépkocsik, az nem okoz fennakadást az autós közlekedésben, azonban nagy lehetőség „a sokkal zöldebb közösségi közlekedés számára”.

MTI / LMP sajtó

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!