Meg kell szüntetni a menstruációs szegénységet

Az LMP megengedhetetlennek tartja, hogy ma Magyarországon úgy élnek nők, hogy nem tudják megfizetni az alapvető női higiéniás termékeket – mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott, a menstruációs szegénység egy kőkemény szociális probléma, amely a társadalmi egyenlőtlenségből következik.
Kiemelte, gyűjtést szerveznek annak érdekében, hogy női higiéniás termékeket juttathassanak el rászorulóknak.
Az LMP önkormányzati képviselői emellett lehetővé tennék, hogy a települések is segíteni tudjanak a nőknek ezen a területen, a párt parlamenti frakciója pedig törvényjavaslatban kezdeményezi az alapvető női higiéniás termékek áfakulcsának 5 százalékra csökkentését a jelenlegi 27 százalékról – fejtette ki Kanász-Nagy Máté.
Bakos Bernadett, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője elmondta, becslések szerint a magyar nők 30 százalékát érinti a menstruációs szegénység problémája.
Az érintett lányok és nők akár több napot is kimaradhatnak az iskolából, munkából amiatt, hogy nem férnek hozzá a higiéniai termékekhez, ez pedig elfogadhatatlan – húzta alá az ellenzéki politikus.

Támogassa ön is a kezdeményezésünket: http://bit.ly/3v5rg46

Kapcsolódó hírek

Most Te jössz!